29/9/09

Κάνε εσύ το 1ο βήμα...

[...Αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, καλώντας σε συνεργασία όλα τα κράτη της γης προκειμένου να διασφαλιστεί το μέλλον των επόμενων γενιών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, τονίζει ότι στην Κοπεγχάγη τα ανεπτυγμένα κράτη του πλανήτη έχουν την ευθύνη και υποχρέωση να δεσμευθούν για τη μείωση των εκπομπών τους κατά 40% έως το 2020 και να παρέχουν σημαντική οικονομική βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να ανταποκριθούν και αυτές στο κέλευσμα μείωσης των εκπομπών. Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή ως οικονομικό κόστος, αλλά ως ευκαιρία για έναν καλύτερο πλανήτη. Η Ελλάδα, όπως και ολόκληρη η Μεσόγειος συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 18 «καυτά» σημεία του πλανήτη, τα οποία θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα εξαιτίας της εντεινόμενης αλλαγής του κλίματος, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει δραματική μείωση των βροχοπτώσεων, μειωμένες σοδειές και υψηλό κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών...]

Σχόλια:
Ο οικουμενικός πατριάρχης, εκτός από το να δίνει όρντινες και να κάνει εκκλήσεις προς την διεθνή κοινότητα, και αφού "αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα τις κατάστασης" καλά θα κάνει, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να επιδοτήσει ένα Αιολικό πάρκο σε κανένα Κυκλαδονήσι που φυσάει 365 μέρες το χρόνο, και η εκκλησία έχει πολλά στρέμματα τσάμπα εκεί οπότε θα τους βγει και πιο φτηνά, μπας και κλείσουμε κανένα από τα εργοστάσια εδώ στην Πτολεμαϊδα, την Κοζάνη και το Αμύνταιο και να ΜΗΝ μας τσαμπουνάει μαλακίες του στυλ "η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δεν πρέπει να γίνει αντιληπτή ως οικονομικό κόστος, αλλά ως ευκαιρία για έναν καλύτερο πλανήτη" .
Ά ρε, Γιωργάκης που σας χρειάζεται...


2 σχόλια:

Σωτήριος Α. Βασταρδής είπε...

Δεν ξέρω αν παρακολουθείς την επικαιρότητα όσον αφορά τα αιολικά πάρκα και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Θα ήθελα να πω ότι δεν είναι θέμα να κάνει ο πατριάρχης αιολικό πάρκο, αλλά και όλοι μας να στηρίζουμε τις ανανεώσιμες πηγές και ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ!
Ένα μοναστήρι του Αγίου Όρους έχει μεγάλες εκτάσεις στη νότια Σκύρο. Ξεκίνησαν λοιπόν μεγάλα πλάνα να βάλουν ανεμογεννήτριες με ισχύ 333 ΜW. Αυτό το έργο θα βοηθούσε το περιβάλλον αλλά και την τοπική κοινωνία (με τα ανταποδοτικά τέλη). Ξεσηκώθηκαν οι προοδευτικοί και οι ντόπιοι κουλτουριάρηδες. θα καταστραφει η Σκύρος, έγιναν μπισνεσμεν οι καλόγεροι, που τις βρήκε τις εκτάσεις το μοναστήρι, και άλλα όμορφα. Το 2ο μέρος του δράματος ήταν όταν προτάθηκε πάρκο στα ανοιχτά της Σκύρου, και πάλι οι αντιδράσεις ήταν εντονώτατες.

Να σου πω και τι είδα σήμερα στην Ελευθεροτυπία: "SOS για την περιοχή Ελικώνα, εκπέμπουν οι φορείς της περιοχής", γιατί ένα τοπικό δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την επέκταση υφισταμένου πάρκου (λες και θα εγκαθιστουσαν ένα πυρηνικό εργοστάσιο). Να σου θυμίσω για την πρόταση για υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόλπο του Μαραθώνα, και τις αντιδράσεις ποικίλων τοπικών αρχόντων;
Κι εσένα σου έφταιξε ο Πατριάρχης. Μα αν δεν αλλάξουν οι καρδιές των ανθρώπων, πάντα κάφροι θα μείνουμε και πάντα πίσω θά 'μαστε.
Να δείχνεις σε παρακαλώ λίγο σεβασμό όταν μιλάς για τον Πατριάρχη, και να μη μας το παίζεις "επαναστάτης χωρίς αιτία".

Root είπε...

Αγαπητέ svastardis,
Φαίνετε ότι γνωρίζεις το θέμα από αρκετά κοντά και με λεπτομέρειες, πράγμα που με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Πολύ καλά κάνανε και ξεθηκώθηκαν “οι προοδευτικοί και οι ντόπιοι κουλτουριάρηδες” από την στιγμή που η έκταση αυτή ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η μονή μεγίστης λαύρας με χρυσόβουλα το 10ου αιώνα διεκδικεί μια έκταση 40.000στρ. όσο δηλ το μισό νησί και θέλει να κάνει “δουλειά”, κάνανε σύσταση εταιρίας, βγάλανε ΑΦΜ, (συμμετέχει σε ποσοστό 95% η μονή μεγίστης λαύρας και κατά 5% μια εταιρία που ειδικεύεται στην αιολική ενέργεια) και θέλουν να επενδύσουν σε μια έκταση που δεν είναι κάν δική τους. Με τι? Με την περιουσία του Ελληνικού λαού? Εσύ αν αποκαλείς αυτό το “πράγμα” εκκλησία της Ελλάδος, μπράβο σου. Και σε σένα και στον πατριάρχη σου.
Να βγει ο πατριάρχης και να πει, ναι η εκκλησία της Ελλάδος θέλει να βοηθήσει στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα παραχωρήσει οποίο μέρος κριθεί κατάλληλο (και ανήκει σε αυτήν) όπως επίσης θα χρηματοδοτήσει στό 100% την επένδυση. Δεν κατάλαβαν καλά ότι η περιουσία της εκκλησίας είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και εκεί πρέπει να επιστρέψει.
Δυστυχώς, η εκκλησία αυτήν την εποχή διχάζει τον Έλληνα πιστό βλέποντας αυτά τα ευτράπελα.
Ευτυχώς ο κόσμος από την άλλη, καταλαβαίνει ότι όλα είναι “μπίζνα” για την εκκλησία και όλα τα υπόλοιπα είναι θεωρίες και απλές οδοντόκρεμες.
Τέλος θα σε παρακαλέσω, όταν θα αναφέρεσαι στους τοπικούς παράγοντες ενός τόπου, ξέρεις, αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά και δίνουν αγώνα για τον τόπο τους και για τους συνανθρώπους τους, να δείχνεις τον ανάλογο σεβασμό. Αυτοί είναι εδώ και παλεύουν για τα κοινά και δεν την “κάνανε” σε κανένα μοναστήρι να κοιτάνε την πάρτη τους!