11/8/09

Ο Θεός και τα Windows...


1. Εν αρχή ο Θεός δημιούργησε το Bit και το Byte. Και από αυτά δημιούργησε τη Λέξη.

2. Και υπήρχαν δύο Bytes στην Λέξη, και τίποτα άλλο δεν υπήρχε. Και ο Θεός χώρισε το Μηδέν από το Ένα, Και είδε ότι ήταν καλό.

3. Και είπεν ο Θεός: Ας υπάρξουν τα Δεδομένα (Data). Και έτσι έγινε. Και είπεν ο Θεός - Ας πάνε τα δεδομένα στις ιδιαίτερες θέσεις τους. Και έφτιαξε floppy disks και hard disks και compact disks.

4. Και είπεν ο Θεός - Ας γίνουν Υπολογιστές, για να υπάρχει μέρος να μπουν τα floppy disks και τα hard disks και τα compact disks. Και έτσι ο Θεός έφτιαξε τα PC και τα ονόμασε hardware.

5. Και δεν υπήρχε Software ακόμα. Αλλά ο Θεός δημιούργησε προγράμματα, μικρά και μεγάλα. Και τους είπε - Πηγαίνετε και αυξάνεστε και πληθαίνεστε και γεμίστε όλη τη Ram και έφτιαξε την μνήμη.

6. Και είπεν ο Θεός - Θα δημιουργήσω τον προγραμματιστή. Και ο προγραμματιστής θα φτιάχνει καινούργια προγράμματα και θα κυβερνά πάνω σε όλους τους υπολογιστές και τα προγράμματα και στα δεδομένα.

7. Και ο Θεός δημιούργησε τον προγραμματιστή και τον τοποθέτησε στο Κέντρο Δεδομένων. Και έδειξε ο Θεός στον προγραμματιστή το Catalog Tree και του είπε μπορείς να χρησιμοποιείς όλους τους καταλόγους και υποκαταλόγους αλλά ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ WINDOWS.

8. Και είπεν ο Θεός - Δεν είναι καλό για τον προγραμματιστή να είναι μόνος. Πήρε ένα πλευρό από το σώμα του προγραμματιστή και έφτιαξε ένα πλάσμα που θα τον κοιτάζει και θα τον θαυμάζει και θα αγαπά τα πράγματα που θα κάνει ο προγραμματιστής. Και ο Θεός ονόμασε το πλάσμα χρήστη.

9. Και ο προγραμματιστής και ο χρήστης αφέθηκαν κάτω από το γυμνό DOS και αυτό ήταν καλό.

10. Αλλά ο Bill ήταν πιο πονηρός από τα άλλα πλάσματα του Θεού. Και είπεν ο Bill στον χρήστη - Πράγματι σας απαγόρευσε ο Θεός να τρέξετε οποιοδήποτε πρόγραμμα;

11. Και ο χρήστης απάντησε - Ο Θεός μας είπε να χρησιμοποιούμε οποιοδήποτε πρόγραμμα και οποιοδήποτε δεδομένο, αλλά μας είπε να μην τρέξουμε τα Windows, διαφορετικά θα πεθάνουμε.

12. Και είπεν ο Bill στον χρήστη - Πως μπορείς να μιλάς για κάτι που δεν έχεις καν δοκιμάσει. Την στιγμή που θα τρέξεις τα Windows θα γίνεις ίσος με τον Θεό. Θα είσαι σε θέση να δημιουργείς οτιδήποτε θέλεις με ένα απλό κλικ στο ποντίκι.

13. Και ο χρήστης είδε ότι οι καρποί των Windows ήταν καλύτεροι και πιο εύκολοι στην χρήση. Και μετά ο χρήστης είδε ότι κάθε γνώση ήταν άχρηστη αφού τα Windows μπορούσαν να την αντικαταστήσουν.

14. Έτσι ο χρήστης εγκατέστησε τα Windows στον υπολογιστή του και είπε στον προγραμματιστή ότι ήταν καλό.

15. Και ο προγραμματιστής αμέσως άρχισε να ψάχνει για καινούργιους drivers. Και ο Θεός τον ρώτησε - Τι ψάχνεις; Και ο προγραμματιστής απάντησε - Ψάχνω για καινούργιους drivers γιατί δεν μπορώ να τους βρω στο DOS. Και είπεν ο Θεός - Ποιος σου είπε ότι χρειάζεσαι drivers; Έτρεξες τα Windows; Και ο προγραμματιστής είπε - Ο Bill μας είπε να το κάνουμε!

16. Και είπεν ο Θεός στον Bill - γι' αυτό που έκανες θα είσαι μισητός από όλα τα πλάσματα. Και ο χρήστης θα είναι συνέχεια δυσαρεστημένος μαζί σου. Και θα πουλάς πάντα Windows.

17. Και είπεν ο Θεός στον χρήστη - Εξ αιτίας αυτού που έκανες, τα Windows πάντα θα σε απογοητεύουν και θα καταναλώνουν όλους τους πόρους και θα πρέπει να χρησιμοποιείς ελεεινά προγράμματα και θα βασίζεσαι πάντα στον προγραμματιστή για βοήθεια.

18. Και είπεν ο Θεός στον προγραμματιστή - Επειδή άκουσες τον χρήστη ποτέ δεν θα είσαι ευχαριστημένος. Και τα προγράμματά σου θα έχουν λάθη και θα τα πρέπει να τα διορθώνεις και να τα ξαναδιορθώνεις μέχρι το τέλος του χρόνου.

19. Και ο Θεός τους πέταξε έξω από το Κέντρο Δεδομένων και κλείδωσε την πόρτα και την ασφάλισε με password.

7 σχόλια:

FEDON είπε...

Δεν παίζεσαι. Μετά εμένα λες...
To εξώφυλλο αυτό, υπάρχει και στο "Σατυρικό Λεξικό" του Μ. Πιτσιλίδη. Ίσως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο των τελευταίων 10 χρόνων. Πνευματώδες, ανατρεπτικό, απολαυστικό. Ουσιαστικά πρόκειται περί λεξικού, αλλά τα λήμματα αποτελούνται από όρους της νεοελληνικής πραγματικότητας, τους οποίους ο συγγραφέας σχολιάζει-αποδομεί με ευφυέστατο χιούμορ. Δεν απευθύνεται σε συντηρητικούρες.

efoudi είπε...

απίθανο!

Root είπε...

@Codehealth...
tnx για την πληροφορία. Θα το πάρω.

Root είπε...

@Efoudi...
Απλός διανομέας εγώ, αξίζουν συγχαρητήρια στο δαιμόνιο μυαλό που το σκαρφίστηκε, δε νομίζεις?

Άθεος είπε...

Ευχαριστώ για την υπόδειξη!

Unknown είπε...

xaxaxaxaxa polu kalo!!!
8a to valw ki egw sto blog mou
pisteuw na mh se peirazei...
8a valw kai se link sto blog sou phgh plhroforiwn
xaxaxa akomh gelaw,,,
polu eksupno!!

Root είπε...

@Angela...
Κάνε ότι θές καλή μου. Τα φιλιά μου.