20/12/08

21 Δεκεμβρίου…

Αστρολογικά γεγονότα. Τα παρακάτω ισχύουν μόνο για το βόρειο ημισφαίριο όπου βρίσκεται η Ελλάδα και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ και πόλεις όπως τα Ιεροσόλυμα και η Βηθλεέμ.
Στις 21 Δεκεμβρίου έχουμε την είσοδο στο χειμερινό ηλιοστάσιο και διανύουμε την μεγαλύτερη νύχτα και την μικρότερη μέρα. Την ημέρα αυτή ο ήλιος τερματίζει την πορεία του προς τον νότο και για 3 ημέρες, από τις 21 - 24 ο ήλιος ανατέλλει στο ίδιο ακριβώς σημείο χωρίς να μετατοπίζεται στον ορίζοντα. Έπειτα ξεκινά το ταξίδι του ξανά προς τον βορά. Σημειολογικά, το σκοτάδι νικά το φως ή ο ήλιος πεθαίνει. Ταυτόχρονα και μόνο για εκείνες τις μέρες, ο Ωρίων ή μάλλον η ζώνη του Ωρίων, τα 3 ευθυγραμμισμένα άστρα που τα έχουμε όλοι κάποτε προσέξει, ευθυγραμμίζονται με τον Σείριο, το πιο λαμπρό αστέρι του ουρανού.


Η ευθυγράμμιση λοιπόν της ζώνης του Ωρίων με τον Σείριο, δείχνουν ένα συγκεκριμένο σημείο στον ορίζοντα. Είναι το σημείο από όπου ανατέλλει ο ήλιος τις 3 αυτές μέρες.
Όσοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε έναν καθαρό ουρανό χωρίς φωτορύπανση και πολυκατοικίες είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ο Σείριος ανατέλλει στις 20:05 περίπου.
Ένα ακόμα αστρολογικό φαινόμενο το οποίο ήταν ορατό μερικές μοίρες πιο δεξιά, είναι η εμφάνιση του σταυρού του νότου για πολύ λίγες μέρες στο βόρειο ημισφαίριο. Και λέω ήταν γιατί σήμερα δεν συμβαίνει λόγο της απόκλισης του άξονα της γης. Ήταν ορατό όμως πριν από 2008 χρόνια, Ο Σταυρός του νότου εμφανίζεται πολύ χαμηλά στον ορίζοντα ακριβώς τις μέρες που ο ήλιος φτάνει στο χαμηλότερο σημείο του.



Ανακεφαλαίωση:
21 Δεκεμβρίου Ο ήλιος φτάνει στο χαμηλότερο σημείο του.
Τα 3 άστρα της ζώνης του Ωρίων ευθυγραμμίζονται με τον Σείριο και δείχνουν το μέρος όπου θα γεννηθεί ξανά ο ήλιος.
Ο ήλιος μένει στον σταυρό του νότου 3 μέρες μέχρι να αναστηθεί ξανά.


Αλλάξτε και τα ονόματα:
Ήλιος = Ιησούς
3 άστρα = 3 μάγοι (με ή χωρίς δώρα)
Σείριος = το άστρο της Βηθλεέμ

Τα συμπεράσματα δικά σας…

1 σχόλιο:

Me:Moir είπε...

Θα με κάνεις να φέρω το τηλεσκόπιο πίσω...