3/12/09

Παίζεις το πουλί σου...


Εξομολόγηση.
1.Μέγα μυστήριο. Λες στον παπα ένα σωρό ψέματα, κρύβοντας τις αμαρτίες σου, και εκείνος σε συγχωρεί, επίσης στα ψέματα, αφού σου κρύβει το ότι έχει προ πολλού αρθεί - αν ποτέ έχει εκχωρηθεί! - η σχετική του Κυρίου εξουσιοδότηση.
2.Φτασαμε αισίως στο 2006, για να απαγορευτεί η εξομολόγηση των... μαθητών, εντός των σχολείων. Ουαί υμίν υποκριτές! Πόσοι παπάδες είναι σε θέση να δεχτούν την εξομολόγηση ενός παιδιού; Ποιες είναι οι αμαρτίες του;

Παίζεις το πουλί σου;
"Θα απορείτε, αγαπητοί αναγνώστες, ποιο ακριβώς ήταν το περιεχόμενο της εξομολόγησης παιδιών, οκτώ έως δώδεκα ετών. Δολοφόνοι δεν ήταν, ούτε επίορκοι, ούτε μοιχοί, ούτε ψευδομάρτυρες (αφού τα δικαστήρια δεν δέχονται μαρτυρίες παιδιών)ούτε βάναυσοι βλάσφημοι. Ιδού λοιπόν ο εξευτελισμός: ρωτούσαν τα παιδάκια, αν κλέβουν γλυκά της μαμάς, αν λένε ψεματάκια και κυρίως αν υποπίπτουν στο "κατά μόνας αμάρτημα"! Έτσι ονομαζόταν επισήμως και τρομοκρτικώς ο αυνανισμός. Αλλά οι βάναυσοι εξομολογητές επέμεναν στα μικρά παιδιά, πόσες φορές και τι σκεπτόμενα, έπαιζαν το πουλί τους! Στα κοριτσάκια μάλιστα, με επιμονή χυδαία, ζητούσαν να πληροφορηθούν με ποιο όργανο προέβαιναν στην αυτοϊκανοποίηση. Συνέβαινε δε, οκτώ στις δέκα περιπτώσεις, τα νεαρά άτομα να μην έχουν ανακαλύψει ή "μυηθεί" στην κατά Εμπειρικόν, χειράντλησιν. Έτσι, βγαίνοντας ρωτούσαν γιατί πράγμα επέμενε τόσο πολύ ο παππούλης και πως αυτό γίνεται.
Συνέβαινε δε και το χείριστο. Αν κανένα παιδάκι παραδέχονταν έντρομο το "αμάρτημα" του, εκαλείτο ιδιαιτέρως και ερήμην του η μητέρα του και το επληροφορείτο με το να της εφιστάται η προσοχή, ώστε να επέμβει. Και πολλοί συμμαθητές μου υπέστησαν βίαιη εισβολή στην τουαλέτα απο την μάνα τους ή ακόμη έπιαναν την μητέρα τους ανεβασμένη σε σκαμνί να προσπαθεί να πιστοποιήσει την αμαρτία από τους ανοιχτούς, ξεσκέπαστους απόπατους της επαρχίας του καιρού. Θα μου πείτε γιατί όλος αυτός ο θρησκευτικός φασισμός. Απλούστατα για να εθιστούν τα παιδιά από την τρυφερή ηλικία στον "φόβο Θεού" και στην "εξάρτηση" από την εξομολογητική αυθεντία. (...) Μου είναι ακατανόητο, πώς η Εκκλησία -και μάλιστα ενοχλημένη- επιμένει στις μέρες μας να συνεχίζει αυτήν την αχαρακτήριστη παραβίαση των προσωπικών (και μυστικών) δεδομένων"
Κ. Γεωργουσόπουλος, ΤΑ ΝΕΑ, 16-9-2006]

Όλο το κείμενο είναι δανεισμένο από το "Νεοελληνικό Σατιρικό Λεξικό" του Μ. Πιτσιλίδη εκδόσεις Αρχιπέλαγος.

2 σχόλια:

Kυνισμός είπε...

Καλα εδω εχω ακούσει απο ενήλικα γυναίκα να ρωταει Ο Πάτερ ακριβώς λεπτομερειες τι έκανε με τον άντρα!!
Τάπαιξαν αι παπάδες λέμε.
Προτείνω να καταργηθεί η εξομολόγησις δια παντός!!!

Root είπε...

Αν τά'παιξαν λέει! Εδώ και 2000 χρόνια.
Την καλησπέρα μου.