5/8/09

Copy Paste...

Το κείμενο μας άρεσε και η προέλευση του είναι απο ΕΔΩ
[Έβλεπα τις προάλλες στην τηλεόραση, έμπλεος επιστημονικού δέους, έναν γραβατωμένο μαιευτήρα-γυναικολόγο να μιλάει για την νέα απειλή του ανθρώπινου γένους και των ασφαλιστικών ταμείων μας, τη νέα γρίπη των χοίρων Η1Ν1. Φυσικά φορούσε ΚΑΙ λευκή ποδιά, σημάδι μάχιμου γιατρού. (Τώρα, πως ξεγεννά με τη γραβάτα να αιωρείται μεταξύ του προσώπου του και της ανατομικής σχισμής εκ της οποίας εξέρχεται το νεογέννητο, είναι κάτι που διαφεύγει των περιορισμένων γνώσεών μου. Πάντως ο συνδυασμός γραβάτας και λευκής ποδιάς είναι ακαταμάχητος. Θυμάμαι πριν καμιά 20αριά χρόνια, όταν στο εργαστήριο όπου δούλευα ανακοινώθηκε ξαφνικά ότι θα μας επισκεπτόταν τηλεοπτικό συνεργείο για να προβάλλει το μέγα επιστημονικό έργο που ασκούσαμε. Θυμάμαι το μεγακαθηγητή - διευθυντή μας να τρέχει πανικόβλητος από εργαστήριο σε εργαστήριο για να βρει ποδιά να φορέσει πάνω από την κουστουμιά του, ώστε να δώσει την εντύπωση μάχιμου επιστήμονα. Ευτυχώς για μένα δεν οπλοφορούσε όταν, βλέποντάς τον ενδεδυμένο την απαστράπτουσα πανοπλία του, του χαμογέλασα και του είπα "με γεια την ποδιά".)
Για να επιστρέψω εκεί που άρχισα, ο μαιευτήρας της ιστορίας μας, συνέστησε σε όλες τις εγκύους, με το παραμικρό σύμπτωμα γρίπης να παίρνουν αμέσως οσελταμιβίρη (Tamiflu). Παρ' όλη την προσβολή προς την κοινή λογική που ένοιωσα (π.χ. τι θα πει "παραμικρό" σύμπτωμα. Και αν της περάσει αυτό το "παραμικρό" μέσα σε μισή ώρα, τι να το κάνει το Tamiflu; Να το δώσει στη γειτόνισσα που νομίζει ότι την παραδιπλανή γειτόνισσα την τριγυρίζει γρίπη ή να το στοκάρει περιμένοντας το επόμενο "παραμικρό" σύμπτωμα; Και αν δε βρει Tamiflu, μια βιταμινούλα κάνει γιατρέ μου; κλπ κλπ). Έδωσα τόπο στην οργή. Τι έγινε στο κάτω κάτω; Ένας ακόμα που δεν ξέρει τι λέει βρήκε την ευκαιρία να γίνει διάσημος για 2 λεπτά.
Όπως συμβαίνει με όλα τα μικρά και ασήμαντα, έσβησα την παραπάνω δοξαστική στιγμή από το μυαλό μου. Πόσο λάθος έκανα! Όταν κάτι είναι σημαντικό θα έρθει και θα σε ξαναβρεί. Με μανία! Και στη χειρότερη στιγμή:πάνω που έμπαινα στην αγαπημένη μου δεξιά στροφή με 120, ο εκφωνητής του ραδιοφώνου ανακοινώνει με φωνή παλλόμενη από φόβο και δέος ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά σε όλες τις εγκύους που νοιώθουν το παραμικρό σύμπτωμα αδιαθεσίας να παίρνουν χωρίς καθυστέρηση Tamiflu. Μαζεύω τιμόνι, πιέζω απαλά το φρένο, φωνάζω "says WHO?" και αντί να τραβήξω χειρόφρενο να φύγω στα χωράφια μπας και γλιτώσω από τους κάφρους, αποφασίζω να κάνω κάτι χρησιμότερο. Παίρνω το δεξί χέρι από το τιμόνι, ψηλαφώ τη CDθήκη μου, καταλαβαίνω ότι κρατάω το best of WHO, το χώνω στη σχισμή που περιμένει πλήρωση και ξεχύνεται η φωνή του Roger Daltrey WE WON'T GET FOOLED AGAIN, NO NO, WE DON'T GET FOOLED AGAIN. Ορμάει ο Townshend με το κιθαριστικό κρεσέντο του, χυμάει σα ξαμολυμένος στα ντραμς ο Moon και παίρνω αμέσως την απόφαση: θα γράψω για το Tamiflu. Αύριο όμως. Τώρα πρέπει να βγάλω το αμάξι από τα χωράφια. Τελικά έπεσα μέσα!]

Δεν υπάρχουν σχόλια: